Een spannende tijd is aangebroken...

Een spannende tijd is aangebroken. Binnen nu en een paar maanden zal er duidelijkheid moeten komen over kans van slagen van ons plan. Ondertussen schrijdt de tijd en schreit de hof. Je mag dan wel Rijksmonument zijn en maar liefst drie monumentnummers bezitten, als niemand zich om je bekommert, blijft de tijd aan je vreten, lees: het weer – niet voor niets dat de Italianen daar één woord voor hebben (tempo)-. Vorige week nog losliggende pannen ontdekt boven het woonhuis. Het regenwater vanuit drie pannenrijen had de lemen vulling van de zoldervloer tot zachte pulp gemaakt waardoor een deel was ingestort in de slaapkamer eronder.

Natuurlijk hebben we de pannen recht gelegd. Toch zitten we momenteel in een beheer-vacuüm. Nog vijf jaar van leegstand en het verval zal definitiever worden.
Stuur eens wat meer foto’s.‘ vroegen wandelaars die niet verder dan de gesloten poort komen.
Wedervraag: welke kant wil je zien, de mooie of de lelijke? Vandaag kiezen we eens voor de lelijke, voor het rommelige en voor het verval. In onze droom kijken we daar graag doorheen en jeuken onze handen……      (bericht uit onze Facebook-pagina)

Michel Erens, 2 februari 2020

Een spannende tijd is aangebroken.